Hrvatski taekwondo savez

6. kolovoza 2024. -

U Parizu pratimo najtrofejniji pojedinačni olimpijski sport u Hrvatskoj!

Troje elitnih hrvatskih taekwondo sportaša – Lena Stojković, Marko Golubić i Ivan Šapina su otputovali na Olimpijske Igre u Pariz gdje će 7., 8. i 10. kolovoza stupiti na sportska borilišta grandioznog Grand Palais-a koji će biti u središtu pažnje svih ljubitelja ovog modernog borilačkog sporta prožetog tradicijom. Dugu tradiciju u taekwondou ima i Hrvatska čiji su se sportaši pokazali iznimno uspješnima na olimpijskoj sceni. Hrvatski predstavnici su do sada na Olimpijskim Igara osvojili ukupno pet medalja, od čega četiri bronce i jedno zlato. Brončane medalje su osvojili Sandra Šarić i Martina Zubčić (Peking 2008), Lucija Zaninović (London 2012.), Toni Kanaet (Tokio 2020.) dok je medalju zlatnog sjaja osvojila Matea Jelić (Tokio 2020.)

Taekwondo je i najuspješniji pojedinačni olimpijski sport u Hrvata, a Hrvatska je i relativno najtrofejnija zemlja u taekwondou na olimpijskim igrama (detalje pročitajte na combatplus.eu portal).

Foto: isnidethegames.biz

U pariškom Granda Palaisu prva na scenu stupa Lena Stojković u kategoriji do 49kg, sutra 7. kolovoza u 9.30h protiv Kanađanke Josipe Kafadar. Marko Golubić svoju prvu borbu ima 8. kolovoza u 11.20h u kategoriji do 68kg protiv predstavnika Dominikanske Republike Bernarda Piéa, a Ivan Šapina na tatami izlazi 10. kolovoza u 12.10h protiv Gambijca Alasana Anna u kategoriji iznad 80kg.

Cijeli ždrijeb i raspored taekwondo turnira na Olimpijskim Igrama u Parizu možete preuzeti na World Taekwondo.

Podijeli:

Pročitaj još

Pratite nas