Hrvatski taekwondo savez

50 godina taekwondoa u Hrvatskoj

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja taekwondoa na našim prostorima i djelovanja Hrvatskih klubova, napravljen je kratki dokumentarni film u na temu “50 godina taekwondoa u Hrvatskoj”.

Danas u Hrvatskoj ima više od 140 taekwondo klubova, od kojih je u Gradu Zagrebu 34 s više od 1800 članova. Prema statusu sportova Grada Zagreba za pojedinačne sportove, taekwondo prema razvijenosti i sportskoj kvaliteti zauzima drugo mjesto. To je najuspješniji olimpijski borilački sport s tri osvojena olimpijska odličja, 20 medalja sa svjetskih prvenstava i 50 medalja s europskih prvenstava.

Obljetnica je posebno bila okrunjena okupljanjem hrvatske taekwondo elite u svečanoj dvorani hotela Sheraton, te dodjelom nagrada i priznanja onima koji su zaslužni za promociju i ostvarene rezultate taekwondo sporta.

Na Gornjem gradu u Zagrebu, na mjestu Gornjogradske gimnazije, otkrivena je spomen ploča istom mjestu gdje je 26.svibnja 1968. godine, prije 50 godina korejski trener Park Sung Jae prvi puta javno demonstrirao taekwondo i time utemeljio taekwondo sport u Hrvatskoj.

Pratite nas