Hrvatski taekwondo savez

12. listopada 2023. -

Kraj drugog dana Grand Prixa u Taiyuanu

Atmosfera napeta poput finala, ali nažalost u preranoj fazi natjecanja:

Nika Klepac koja se natjecala u kategoriji do 67kg je u zadnjim sekundama druge runde prve borbe izgubila postignutu prednost, a s obzirom da je prvu rundu pobijedila protivnica (Sadikova iz Uzbekistana) te je ujedno imala i bolji težinski omjer bodova u neriješenoj rundi, Sadikova odnosi pobjedu. Naime, Nika tokom druge runde osvaja 4 boda na udarce u tijelo i 2 na opomene protivnice, ali u zadnjih 11 sekundi borbe, Sadikova zadaje dva udarca u glavu što joj donosi 6 bodova i pobjedu iako je rezultat runde bio izjednačen.

Doris Pole je u kategoriji do 67kg upisala pobjedu u prvom krugu natjecanja protiv Meksikanke Soltero. Iako je u sljedećoj borbi uspjela anulirati pobjedu predstavnice Nigerije iz prve runde pobjedom u drugoj, njen put do medalje je stao kada je Elizabeth Anyanacho iz Nigerije bolje odradila odlučujuću, treću rundu borbe.

U kategoriji do 68kg, Marko Golubić je nakon pobjede nad predstavnicima Brazila (Ramos) te Kine (Liang), zaustavljen u borbi za medalju porazom od olimpijskog pobjednika iz Tokyija – predstavnika Uzbekistana Ulugbeka Rashitova.

Cjelovite borbe možete pogledati na Youtube streamingu World Taekwondo

Podijeli:

Pročitaj još

Pratite nas