Hrvatski taekwondo savez

5. lipnja 2024. -

Taekwondo delegacija u posjetu premijeru Andreju Plenkoviću

Delegaciju koja je danas posjetila premijera su činili predsjednik World Taekwondoa prof. Chungwon Choue, predsjednik HTS-a g. Anto Nobilo, dopredsjednik HTS-a prof. dr. sc. Dragan Primorac, glavni tajnik HTS-a g. Petar Josipović, g. Kisam Kim (šef kabineta prof. Chouea), dr. Daehyun Jeong (predsjednik zdravstvene komisije WT-a) te hrvatski taekwondo olimpijci Lena Stojković, Ivan Šapina i Marko Golubić te izbornik Toni Tomas i treneri Veljko Laura i Dejan Mesarov.

Premijer Andrej Plenković se obratio delegaciji: “(…) Mi ćemo nastojati pomoći da se taekwondo razvija kako se do sada razvijao zahvaljujući, prije svega, Vašem trudu, radu, talentu, ali i sustavnom radu i trenerima koji su iznjedrili toliko sjajnih sportaš i sportašica koji su ostvarili fantastične rezultate.”

Predsjednik WT-a prof. Chungwon Choue uručio je premijeru počasni crni pojas te tako na simboličan način zahvalio za potporu hrvatskom taekwondou što svjetska taekwondo obitelj iznimno cijeni. Još jednom je pohvalio i Specijalnu bolnicu Sv. Katarina, s kojom je jučer potpisan ugovor s kojim je Sv. Katarina postala službena bolnica WT-a. Naveo je kako su njene usluge i organizacija rada na visokom nivou te naglasio kako je vodeća u svom području, zbog čega je i odabrana da bude službena bolnica Svjetske taekwondo federacije.

G. Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza je naglasio važnost spomenutog ugovora i kako se uklapa u rad Hrvatskog taekwondo saveza:

“Svjetska taekwondo federacija je odabrala svoju prvu službenu, licenciranu bolnicu, a to je Sv. Katarina iz Zagreba. To je informacija koja upravo odlazi u 213 zemalja svijeta, među 100 miliona članova svjetskog taekwondoa i savršeno se uklapa u planove Hrvatskog taekwondo saveza o izgradnji nacionalnog taekwondo centra čime ćemo moći ponuditi cjeloviti paket koji se sastoji od usluga bolnice i usluga taekwondo centra. Time ćemo omogućiti da WT ima snažno regionalno uporište u ovom dijelu svijeta.”

Riječi pohvale i želju za uspjehom uputio je i ministar turizma i sporta g. Tonči Glavina: “Vi ste veliki ponos naše države. Od vas očekujemo samo ono što vi očekujete sami od sebe jer ste ljestvicu visoko dignuli, ne samo za hrvatski taekwondo nego za cijeli hrvatski sport. S obzirom da ste već sada jedan od naših najtrofejnijih sportova, mi ćemo vas bodriti i bit ćemo s vama.”

Podijeli:

Pročitaj još

Pratite nas