Hrvatski taekwondo savez

17. ožujka 2024. -

U Šibeniku održano ITF Prvenstvo Hrvatske!

U Šibeniku je 16.3. održano Prvenstvo Hrvatske u disciplini ITF borbe, a događaj je dodatno obogaćen prvenstvom u tehničkoj disciplini ITF forme (“tul”) održanom u nedjelju 17.3. te je ukupno zabilježenp 376 prijava natjecatelja. Domaćin je bio TK Solaris iz Šibenika, a natjecanju je prisustvovao i predsjednik HTS-a, master Anto Nobilo koji je i svečano otvorio ovogodišnje izdanje ITF Prvenstva Hrvatske. Najuspješniji klubovi u ukupnom poretku su bili “In-Nae” iz Slavonskog Broda, “Shark” iz Dubrovnika i “BAK” iz Pule.

Disciplina ITF sportska borba se kao, recimo to tako, nova-stara komponenta hrvatskog taekwondoa profilira u perspektivnu granu sporta s rastućom kvalitetom konkurencije i mladim natjecateljima koji vrlo brzo sazrijevaju kao sportaši i sportašice te od njih očekujemo da budu nosioci ove grane sporta.

Podsjetimo, “ITF” stil Taekwondo-a, koji se razlikuje od onog kojeg vidimo na Olimpijskim igrama, ima svoje specifičnosti i naglaske koji ga čine jedinstvenim. Jedna od ključnih karakteristika ITF Taekwondoa je naglasak na tradiciji i tehničkoj preciznosti. Uz naglasak na udarcima nogama, ITF također uključuje i tehnike ruku s dozvoljenim udarcima u glavu, pružajući sveobuhvatan pristup borbi. Ova kombinacija čini ITF Taekwondo izazovnim, ali i fascinantnim sportom.

Ne propustite pogledati ostatak fotografija u rubrici “galerija” naše web stranice, koja će se početkom tjedna dodatno obogatiti novim fotografijama s ITF Prvenstva Hrvatske. Galerija

Podijeli:

Pročitaj još

Pratite nas